De bouw in een notendop
Op het strand in Griekenland zijn we begonnen met het ontwerpen van deze droom-vakantieplek. We zijn gaan tekenen met een aantal basisuitgangspunten; zeshoeken, een bol-groen-dak, houtbouw, hergebruikt materiaal, zo duurzaam mogelijk en bouwen met hempcrete. 

In de afgelopen twee jaar (2021-2023) hebben we geheel eigenhandig ons eigenzinnige, zo duurzaam mogelijke vakantiehuis gebouwd: Eco-Villa Beleef

De muren zijn gemaakt van hempcrete, een mengsel van hennepvezel, kalk en water gestort en gestampt in een mal. (Naast de voordeur kun je het gouden lijstje openen en het goed zien én voelen). De draagbalken zijn plank voor plank gemaakt tot gebogen balken voor het bolle dak. De muren zijn gestucte met een kalkmengsel en de buitenkant afgetimmerd met voormalige damwand planken. De tuin is omgetoverd tot een bloemenparadijs, fruit en kruiden om zelf te plukken, met een klein belevenispad boven op de bult. 

Kortom; na twee jaar werken aan dit fantastische project, heten wij u van harte welkom! 

Geniet van uw verblijf in Eco Villa Beleef, de perfecte uitvalbasis voor ontspanning, actie, gezelligheid en inspiratie.